Крадіжки впродовж багатьох років залишаються одним з найпоширеніших злочинів, які завдають людям значних матеріальних збитків. У минулому році поліцейські розкрили 260 квартирних крадіжок.

Минулого року на території Вінницької області жертвами квартирних крадіїв стали 890 громадян. До їх помешкань зловмисники проникали різноманітними способами: пошкодженням дверей, віджимом вікна, проникненням через кватирки, балкони.

У 341 випадку зловмисники проникли до помешкань вінничан шляхом вільного доступу, пошкодженням серцевини замка – у 242, шляхом підбору ключа – у 222.

У 2015 році поліцейські затримали трьох вінничан, які шляхом підбору ключа скоїли шість крадіжок на території Бершадського, Немирівського, Тростянецького та Тульчинського районів області. У листопаді були затримані три мешканці Одеської області причетні до скоєння трьох крадіжок на території обласного центру.

Переважна більшість крадіжок з квартир вчиняється в робочі дні тижня з 9 до 17 години, в той час, коли мешканці на роботі, в школі або на відпочинку. Статистика свідчить про те, що крадіжки із квартир більш розповсюджені у будинках, які не оснащені домофонами або системою блокування дверей під’їздів, засобами охоронної сигналізації, зовнішнього відеоспостереження.

Тож, аби убезпечити своє житло від крадіїв, необхідно дотримуватися елементарних заходів безпеки.

Поліція радить заздалегідь потурбуватись про надійність замків на вхідних дверях до квартири та встановити охоронну сигналізацію. Виходячи з квартири, обов’язково зачиняйте вікна, двері та ніколи не залишайте ключі в легкодоступних місцях – під килимком вхідних дверей, у поштових скриньках. Під час свого від’їзду попросіть близьких людей наглядати за житлом, забирати пошту та вмикати світло, аби створити ефект присутності господарів.



Переглядів: 1798
Поширень: 0