За словами директора Служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяни Дорош, протягом минулого року 555 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах взято на облік. Загалом на обліку перебувало 1293 дитини.

За її словами з Вінницького та Жмеринського обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей у 2015 році 59% дітей - повернуто до біологічних родин, 2,9% - усиновлено, 28,6% - влаштовано до сімейних форм виховання.

«Загалом, протягом 2015 року усиновлено 62 дитини, 64 дитини влаштовано до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, 253 дитини перейшли під опіку, або піклування. З 62 дітей – 48 усиновлено громадянами України, а 14 – громадянами інших країн» - наголосила керівник Служби.

«З причини скоєння насильства на обліку служб у справах дітей області поставлено 57 дітей. З них, зазнали психологічного насильства – 21 дитина, фізичного - 27 дітей, сексуального – 8 дітей та економічного – 1 дитина» - відзначила Тетяна Дорош.

В 2015 році на Вінниччині усиновлено 62 дитини

Також Служби Тетяна Дорош зупинилась на питанні захисту житлових та майнових прав дітей. За її словами наразі 246 дітей, а це 75,7% - мають житло на праві власності. 1957 дітей, тобто 75,7% мають житло на праві користування і 384 дитини 14.8% - не мають взагалі житла.

Протягом 2015 року вдалося позитивно вирішити квартирні питання окремим статусним дітям. 2 дітям даної категорії, за рахунок сільських, селищних рад придбано та передане житло на праві власності (Хмільницький район, Гайсинський район). 1 дитині за рахунок сільської ради придбано та передане житло на праві користування (Немирівський район). 3 дітям придбано житло за рахунок накопичених коштів опікунами-піклувальниками (Оратівський район, Погребищенський район). 3 дітей вступили у право власності житлом шляхом приватизації (м.Жмеринка). 19 дітям відремонтовано квартири та житлові будинки. 66 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які були взяті на квартирний облік протягом звітного періоду. Також за вказаний період виявлено 2 випадки порушень житлових та майнових прав дітей, які вирішено позитивно.



Переглядів: 2842
Поширень: 0