Слідчим управлінням закінчено досудове слідство та направлено на розгляд суду обвинувальним акт у кримінальному провадженні, відкритому за фактом зловживання службовим становищем державним реєстратором реєстраційної служби райуправління юстиції, що завдало співвласникам сільгосптовариства збитків на суму близько 9,7 млн гривень.

Досудовим слідством, яке супроводжувалося працівниками поліції Управління захисту економіки у Вінницькій області, встановлено, що державний службовець, умисно, всупереч інтересам служби, провів незаконні реєстраційні дії щодо одного з СТОВ, внаслідок чого до установчих документів товариства внесені зміни на користь третьої особи, яка незаконно стала новим власником вказаного товариства.

Вказаними діями попередні співвласники СТОВ позбулися права власності у статутному капіталі вказаного сільгосптовариства, чим їм спричинено матеріальна шкода на загальну суму близько 9,7 млн гривень. В ході досудового слідства завдані потерпілим збитки відшкодовані у повному обсязі, а їх права поновлено.

На розгляд суду направлено обвинувальний акт відносно державного реєстратора за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Переглядів: 1633
Поширень: 0