У 2015 році поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми у Вінницькій області задокументували два факти незаконного переправлення осіб через державний кордон та притягнули до адмінвідповідальності майже 600 нелегалів.

Одним із основних завдань відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми є запобігання вчиненню, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень, пов’язаних з нелегальною міграцією.

Елементом незаконної міграції в Україні є переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон, транзитне переміщення або їх незаконне перебування на території держави.

В липні минулого року в ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції затримали 40-річного жителя Ямпільского району, який поза межами пункту пропуску села Грабарівка організував переправлення через державний кордон України до республіки Молдова та в зворотньому напрямку мешканця Вінниці.

Ще один випадок незаконного переправлення осіб через державний кордон України було виявлено на пункті пропуску «Болган». 46-річний чоловік намагався провести через державний кордон людину з паспортом іншої особи.

За даними фактами відкриті два кримінальних провадження за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років з конфіскацією засобів вчинення злочину. Фігурантам справ оголошено про підозру, кримінальні провадження направлені до суду.

Популярною залишається схема коли іноземці, легально потрапивши на територію України для навчання, туризму, у приватних справах, в подальшому незаконно залишаються на території держави.

У минулому році за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП поліцейські притягнули 506 осіб. За ст. 204 КУпАП (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) притягнуто 5 осіб, за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства – 13, за порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг – 1.

Загалом у минулому році виявлено 180 нелегальних мігрантів, стосовно яких прийнято рішення про примусове повернення. Шість нелегалів були примусово видворені за межі України.



Переглядів: 1976
Поширень: 0