Поліцейські обласного Управління захисту економіки викрили факт незаконного привласнення державних коштів головою та секретарем територіальної виборчої комісії, під час проведення чергових виборів у 2015 році.

За словами заступника начальника УЗЕ у Вінницькій області Олександра Мороза, оперативники встановили, що 42-річна жителька Тульчинського району, перебуваючи на посаді голови територіальної виборчої комісії, за попередньої змовою з секретарем,50-річною односельчанкою, підробили протокол та постанову засідання комісії та привласнили майже 8 тисяч гривень державних коштів.

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками правопорушень, передбачених ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб) та ч1. ст. 366 (підроблення документів) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 1997
Поширень: 0