Калинівський районний суд виніс вирок вчителю однієї зі шкіл району, який демонтував комплектуючі частини комп’ютерного класу. Будучи матеріально-відповідальною особою, чоловік розбирав системні блоки та продавав запчастини.

Майже два роки засуджений працював вчителем інформатики в одній зі шкіл Калинівського району та був матеріально-відповідальною особою за майно комп’ютерного класу. За цей час він встиг продати 5 моніторів та розібрати на запчастини 10 системних блоків. Шкільне майно він реалізував невідомим особам. Своїми діями зловмисник заподіяв відділу освіти Калинівської районної державної адміністрації більше 23 тисяч гривень збитків.

Калинівський районний суд врахував, що під час досудового розслідування зловмисник повністю визнав свою винуватість у розтраті ввіреного йому майна, відшкодував завдані збитки та затвердив угоду про примирення між потерпілою стороною та обвинуваченим.

Згідно вироку суду вчителя визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні) КК України та призначили покарання у вигляді 850 гривень штрафу. Протягом одного року засуджений позбавлений права обіймати матеріально-відповідальні посади.



Переглядів: 2383
Поширень: 0