Як повідомлялось раніше, прокуратура Вінниччини захистила у судах інтереси фізичних осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Установлено, що виконавчий комітет Калинівської міської ради надав безкоштовно двокімнатну квартиру приватному підприємцю та його родині, в той час коли на забезпечення вказаним житлом мали право особи похилого віку, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та потребують соціального захисту держави у зв’язку із інвалідністю.

Органи прокуратури звернулися до суду з відповідною позовною заявою, відстоюючи порушені житлові права вищевказаних осіб.

Рішенням районного суду вимоги прокурора про визнання незаконними та скасування рішень виконавчого комітету Калинівської міської ради, ордеру на житлове приміщення, договору житлового найму та виселення осіб, яким незаконно надано двокімнатну квартиру в Калинівці задоволено. За апеляційною скаргою одного з відповідачів рішення суду 1 інстанції скасовано і у позові прокурора району відмовлено.

Прокуратурою області на рішення апеляційного суду подана касаційна скарга.

Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ частково задоволено касаційну скаргу заступника прокурора Вінницької області та скасовано рішення апеляційного суду Вінницької області від 20.04.2015, справу передано на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

Прокурором під час повторного розгляду справи у суді апеляційної інстанції доведено, що постановка на квартиний облік та видача ордерів фізичним особам здійснені з порушенням вимог закону.

Ухвалою апеляційного суду Вінницької області апеляційну скаргу одного з відповідачів відхилено, рішення суду першої інстанції, яким вимоги прокурора задоволено у даній справі, залишено без змін.



Переглядів: 2044
Поширень: 0