12 лютого до Свято-Параскевинського храму, що у селі Василівка Тульчинського району, завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький, аби відновити історичну справедливість та офіційно передати церковне майно у власність громади села.

Звертаючись до прихожан храму, керівник Вінниччини Валерій Коровій зазначив, що Тульчинська земля багата на намолені культові споруди, відтак висловив подяку за збереження цих духовних святинь.

«Чимало з того, що відбувається сьогодні в нашій країні, ось цей душевний неспокій, який торкається кожного з нас, можливо, певним чином є відповіддю на гріхи, вчинені у попередні часи. І ми повинні просити в Бога прощення за те покоління, яке руйнувало, забирало храми», - зауважив голова облдержадміністрації.

Ще два храми на Вінниччині передали у власність релігійних громад

Валерій Коровій відзначив, що упродовж минулого року на Вінниччині у власність територіальних громад було повернено понад 80 храмів, та підкреслив, що такі події мають особливе, символічне значення.

Керівник області привітав прихожан із Днем Трьох Святителів та побажав віри, добра, миру й Божого благословення. Відтак, безпосередньо у храмі було здійснено офіційну процедуру підписання договорів про передачу комплексу споруд Свято-Параскевинського храму села Василівка у власність місцевої релігійної громади та передачу у власність громади села Гути Тульчинського району майнового комплексу тамтешнього Храму Різдва Богородиці.



Переглядів: 2921
Поширень: 0