Раніше повідомлялось, що ухвалами судів апеляційної та касаційної інстанцій залишено без змін рішення Літинського районного суду, яким задоволено позов заступника прокуратури області до головного управління Держземагентства у Вінницькій області, реєстраційної служби Літинського районного управління юстиції та фізичної особи – орендаря про визнання недійсним договорів оренди земель розташованих на Літинщині, повернення їх у державну власність та скасування записів про їх реєстрацію. Свою позицію прокуратура відстоювала у зв'язку з тим, що земельні ділянки надані в користування з грубими порушеннями вимог Закону України «Про фермерське господарство».

Понад два місяці на примусовому виконанні органів державної виконавчої служби області перебувало зазначене рішення суду.

Лише завдяки втручанню апарату прокуратури Вінницької області вдалося розшукати орендаря, яку зобов’язано за рішенням суду підписати акти прийому-передачі державі земельних ділянок та виконано рішення Літинського районного суду за позовом прокуратури області - повернуто у власність держави в особі головного управління Держгеокадастру (в минулому Держземагентства) у Вінницькій області незаконно передані в оренду фізичній особі земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 177 га вартістю понад 1млн гривень.

Окрім того, на виконання вказаного рішення суду, реєстраційною службою Літинського районного управління юстиції скасовано записи про реєстрацію незаконного права оренди вказаних земель за вищезгаданої фізичної особи.



Переглядів: 1794
Поширень: 0