Поліцейського 24-річного Сергія Олійника, який застрелив Михайла Медведєва під час погоні за БМВ, взяли під варту. Таке рішення виніс 18 лютого Печерський суд столиці. За злочин йому загрожує довічне ув'язнення. Із зали суду поліцейського вивели в наручниках та повезли до ізолятора. У Тирлівці Бершадського району Вінниччини, звідки поліцейський родом, збирають віче на його підтримку, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми у неділю збираємо схід села на підтримку Сергія Олійника. Не дамо його з брудом змішувати. Він не до дівчат поїхав, а був на службі, виконував свої обов'язки. А його тепер намагаються розчавити. Він порядний, відповідальний хлопець. І через п'яних мажорів постраждав. Тому ми будемо писати звернення до президента, Верховної Ради та генерального прокурора, аби втрутилися у цю справу", - розповів односелець, який не представився.

Відомо, що Сергій Володимирович навчався у Тирлівській школі. Закінчив податкову академію в Ірпіні. Працював слідчим у Києві, звільнився через тиск керівництва. Працював менеджером. Влітку пройшов відбір до Національної поліції України. Одружений.

"Дитина виросла в селі в простій інтелігентній сім'ї. У нього є ще молодша сестра. Батьки тягнулися, щоб виховати їх гарними людьми. Сергій завжди хотів працювати в міліції, а як влаштувався - не зміг. Бо одні казали роби так, інші роби сяк. А начальство казало - попробуй зробити. Тому зрадів, коли почалася реформа міліції. Одразу подав документи до поліції. Розумний і грамотний, на своєму місці. Треба зараз звільнити тих, хто його звинувачує, і поставити його керувати", - додав односелець.

Нагадаємо, Сергію Олійнику оголошено підозру у вбивстві 17-річного Михайла Медвєдєва із Боярки. Два тижні тому патрульні Києва переслідували у столиці автомобіль БМВ, в якому їхало 4 людей. Кермував нею Ростислав Храпачевський, молодик був у стані наркотичного сп'яніння. Їхав по зустрічній смузі, з шаленою швидкістю, і не реагував на вимоги поліції зупинитись. Після попереджувальних пострілів патрульні відкрили вогонь на ураження.
Тепер у прокуратурі кажуть, правоохоронець стріляв у лобове скло, вже коли машина зупинилася, а це перевищення службових повноважень.

Адвокати Олійника подали апеляцію на рішення Печерського суду.



Переглядів: 4107
Поширень: 0