З метою якнайширшого залучення підприємців області до електронних закупівель, а також розширення реальної конкуренції, обласна влада 3 березня організовує навчання для представників бізнесу щодо роботи в системі ProZorro. Про це  повідомив директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський.

За словами Миколи Копачевського, облдержадміністрація та її структурні підрозділи ще наприкінці минулого року долучились до системи електронних державних закупівель «ProZorro».

Результатом перших проведених в області торгів стала економія бюджетних коштів понад 10%. Зараз проводиться робота із впровадження аналогічних заходів на рівні районів області та в бюджетних закладах, які фінансуються з обласного бюджету.

Водночас, Микола Копачевський зазначив, що проявилась деяка пасивність підприємницьких кіл, яку посадовці пов’язують з їх недостатньою інформованістю про нові можливості ведення бізнесу.

Усі бюджетні установи і організації області переведуть на систему електронних закупівель ProZorro

«З метою якнайширшого впровадження в області системи електронних державних закупівель «ProZorro», обласною державною адміністрацією, спільно з офіційним учасником реформи державних закупівель в Україні - порталом «Держзакупівлі.онлайн», 3 березня буде проведений навчально- практичний семінар для працівників бюджетних закладів та для представників бізнесу із впровадження даної системи. Фахівці із столиці розкажуть і покажуть усі покрокові операції з моменту реєстрації на сайті «ProZorro», до прийняття рішення для закупівлі. Адже ми хочемо, щоб бюджет працював на користь територіальної громади області, щоб наші підприємці вигравали торги і не тільки в нашому регіоні, а й в інших областях і приносили валову додану вартість до області, сплачували тут податки» , - зауважив Микола Копачевський.



Переглядів: 2670
Поширень: 0