Як зазначає Департамент регіонального економічного розвитку обласної державної адміністрації, протягом 2015 року в області обсяги прийнятого в експлуатацію житла збільшилися понад третину і становили більше 391 тис. кв. м загальної площі житла.

Майже 40 відсотків житла збудовано у м. Вінниця. Так, продовжується забудова мікрорайонів обласного центру, серед яких: «Набережний квартал» по вул. Чорновола, «Старе місто» по вул. Покришкіна, «Вишенька» по вул.Келецькій , «Поділля» на перехресті вул. Пирогова - Скалецького.

Серед районів області лідером з будівництва та введення в експлуатацію житла виступає Вінницький район (четверта частина від загального обсягу). Продовжується будівництво житлових будинків в мікрорайоні «Академічний» на землях Бохоницької сільської ради та в с. Агрономічне.

За обсягами прийнятого в експлуатацію житла область посіла 9 місце, обійшовши своїх сусідів: Чернівецьку (11 місце), Житомирську (16 місце), Черкаську (17 місце) та області – гіганти, такі як Харківська (10 місце) і Дніпропетровська (13 місце).



Переглядів: 2714
Поширень: 0