Гвинтівку, дві рушниці, порох та набої вилучили працівники теплицької поліції за місцем проживання у жителя одного з сіл району. Заборонені предмети чоловік ховав під ліжком. За таке правопорушення йому загрожує до 7 років ув’язнення.

Як розповів начальник Теплицького відділення поліції Віктор Пірус, до поліції надійшла оперативна інформація про те, що місцевий житель одного з сіл району незаконно зберігає зброю. Дана інформація підтвердилась під час санкціонованого обшуку. Під ліжком у одній з кімнат будинку 54-річного підозрюваного правоохоронці виявили одноствольну гвинтівку, дві мисливські рушниці, 35 мисливських набоїв та близько кілограму пороху. Усі ці небезпечні речі чоловік зберігав без відповідних на те дозволів.

Правопорушник – колишній мисливець. Близько 6 років тому він припинив займатися полюванням, здав у правоохоронні органи свою зареєстровану зброю та документи. За його словами, знайдену поліцейськими зброю йому подарував покійний сусід. Про те, що за її незаконне зберігання передбачена кримінальна відповідальність знав, але сподівався, що про це ніхто не дізнається.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, зараз на території області проводиться місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які добровільно звернуться до поліції та здадуть свою незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.



Переглядів: 2420
Поширень: 0