В помешканнях жителів Жмеринського та Чечельницького районів області правоохоронці вилучили близько п’яти десятків набоїв до вогнепальної зброї різного калібру.

3 березня під час обшуку у будинку 59-річного жителя Чечельницького району працівники поліції виявили та вилучили 14 набоїв до автоматичної зброї калібру 7,62 мм та 5,45 мм. Зі слів чоловіка патрони він знайшов у лісі.

Цього ж дня працівниками Жмеринського відділу поліції у 24-річного жителя села Щучинці правоохоронці вилучили 33 патрони калібру 5,6 мм. Хлопець пояснив, що патрони знайшов на горищі будинку, який йому дістався від діда.

Поліцією відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами). Правопорушникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Правоохоронці нагадують, що на території області триває місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які добровільно здадуть незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини та вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.



Переглядів: 1692
Поширень: 0