14 березня у 52-річного жителя Немирівського району працівники поліції вилучили гранату Ф-1 та бронебійний протитанковий снаряд калібром 75 мм часів Другої світової війни. Боєприпаси чоловік зберігав у господарському приміщенні.

Як розповів начальник Немирівського відділення поліції Руслан Грушко, до поліції надійшла оперативна інформація про те, що 52-річний немирівчанин зберігає боєприпаси. Під час огляду господарського приміщення на території господарства правопорушника у дерев’яному ящику правоохоронці виявили гранату Ф-41 без запалу та протитанковий снаряд калібром 75 мм часів Другої світової війни.

Чоловік пояснив, що боєприпаси він знайшов у старій будівлі на своєму господарстві, навіть хотів здати правоохоронцям, але не встиг.

Походження вилучених бойових припасів та мету їх зберігання з’ясує слідство.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадуємо, що на Вінниччині триває місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які звернуться до правоохоронних органів та добровільно здадуть свою незареєстровану зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.



Переглядів: 2455
Поширень: 0