Прокуратурою Вінницької області оголошено підозру власнику та директору одного з приватних підприємств області, які шляхом укладення договорів про зберігання насіння, здійснили привласнення та заволодіння насінням сої, соняшнику та пшениці Державного підприємства «Державний резервний насіннєвий фонд України» в особливо великих розмірах. За результатаим ревізії діями злочинної групи завдано збитків державі на суму більше як 12 мільйонів гривень.

На даний час стосовно власника підприємства як організатора злочину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 410 000 грн.

Дії злочинців кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб вчинені в особливо великих розмірах, за що законом передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Разом з цим не залишаться без належної уваги зі сторони прокуратури і дії керівництва Державного підприємства «Державний резервний насіннєвий фонд України», які своїми діями допустили спричинення державі колосальних збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом РВ Вінницького ВП ГУ НП у Вінницькій області, процесуальне керівництво - Вінницькою місцевою прокуратурою.



Переглядів: 2155
Поширень: 0