Працівники вінницької поліції встановили та затримали водія, який 17 березня поблизу села Писарівка скоїв наїзд на чоловіка та зник з місця автопригоди. Потерпілий загинув на місці аварії.

Близько третьої години ночі водій невстановленого автомобіля збив на дорозі невідомого чоловіка, після чого на потерпілого наїхала вантажівка. Протягом кількох годин правоохоронці встановили особу потерпілого. Ним виявився 75-річний вінничанин. На пошуки водія-втікача знадобилися три доби.

За уламками автівки, залишеними на місці події, правоохоронці встановили, що чоловіка збив «Fiat» сірого кольору. Правоохоронці перевірили понад сотню власників машин даної марки та оглянули їхні транспортні засоби.

На подвір’ї 25-річного жителя села Вінницькі Хутори, який є власником сірого «Fiat Tipo», поліцейські побачили автомобіль з пошкодженнями, характерними для ДТП. Автівку власник поставив за будинком та накрив поліетиленовою плівкою. Спочатку підозрюваний заперечував свою причетність до скоєння наїзду на людину, але беззаперечні речові докази з місця аварії змусили його зізнатися у скоєному.

За словами водія, він повертався від батьків додому і запізно побачив чоловіка, який йшов посередині дороги. Свою втечу пояснив страхом відповідальності.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.



Переглядів: 3653
Поширень: 0