На фінансування природоохоронних заходів Вінниччини цього року виділено коштів в два з половиною рази більше ніж минулоріч. Про це повідомив під час прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ілля Дяконович.

Загальна сума фінансування природоохоронних заходів за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2016 році становить 20 мільйонів гривень.

«У 2015 році ця сума становила лише 8 мільйонів 506 тис. грн., оскільки фінансування відбувалось за рахунок залишку коштів, що утворився на кінець 2014 року. Така ситуація склалась внаслідок змін, що були внесені до Бюджетного кодексу у грудні 2014 року – кошти від сплати екологічного податку надходили до загального фонду бюджету. У 2015 році дана поправка відмінена»,- зазначив посадовець.

Він також повідомив про основні заходи, які заплановані на 2016 рік: проведення робіт із збереження первісного вигляду пам’яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Немирівський парк» (200 тис. грн. з обласного бюджету та 50 тис.грн – з місцевого), «Турбівський парк» (100 тис.грн.), а також відновлення корінних природних комплексів на території ботанічної пам'ятки природи "Смілгородський парк" (Теплицька селищна рада) (200 тис.грн.).

Цьогоріч захист екології Вінниччини з обласного бюджету виділено 20 млн.грн.

Заплановано видання презентаційного фотоальбому «Заповідні куточки Вінниччини», на виготовлення якого виділено 30 тис. грн.

На охорону диких тварин, що занесені до Червоної книги України, а саме на підтримку субпопуляції зубра європейського виділено 110 тис. грн.

На безпечне поводження з непридатними ХЗЗР – 1 мільйон 217тис. грн.

Більша частина коштів фонду, відповідно до Регіональної програми охорони навколишнього природного середовища, спрямована на реалізацію заходів із запобігання та ліквідацію забруднення довкілля. Серед таких реконструкція, будівництво очисних споруд каналізації та каналізаційних мереж, придбання спеціальної техніки та контейнерів для збору ТПВ.



Переглядів: 2458
Поширень: 0