22 березня в домогосподарстві 37-річного жителя Гайсинського району працівники місцевої поліції вилучили сигнальний пістолет закордонного виробництва, перероблений на вогнепальну зброю для стрільби мисливськими набоями калібру 16 мм.

Як розповів начальник Гайсинського відділу поліції Олександр Сомик, до поліції надійшла оперативна інформація, що житель села Кисляк за місцем проживання зберігає зброю.

Дана інформація підтвердилась, коли у підозрюваного провели санкціонований обшук. У сараї правоохоронці знайшли та вилучили сигнальний пістолет закордонного виробництва, кустарним способом перероблений для стрільби мисливськими набоями 16 калібру.

За словами правопорушника, він власноруч за допомогою зварювального апарату та шліфувального різака переробив сигнальний пістолет на вогнепальну зброю. За допомогою цієї зброї він періодично полював на зайців.

Вилучена зброя направлена на експертизу. Джерело походження та мету зберігання небезпечного пристрою, з’ясує слідство.

В діях чоловіка вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За це йому загрожує до 7 років позбавлення волі.



Переглядів: 2218
Поширень: 0