Протягом березня поточного року мешканці області у поліцію добровільно здали 82 одиниці зброї, 111 набоїв, 3 снаряди, 3 міни часів Другої світової війни та 2 гранати.

З 24 лютого по 31 березня поточного року на території Вінницької області та обласного центру проводиться загальнодержавний захід під умовною назвою «Місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї, боєприпасів до неї, вибухових матеріалів та спеціальних засобів».

Протягом березня у правоохоронні органи жителі області здали 82 одиниці незареєстрованої зброї, з них: 53 гладкоствольної, 5 нарізної мисливської, 2 нарізної армійських зразків, 3 холодної, 10 газової, 9 пристроїв для відстрілу куль.

Днями жителі Жмеринського, Вінницького та Шаргородського районів здали працівникам поліції два нарізних карабіна та обріз мисливської гладкоствольної рушниці. Одному з чоловіків зброя залишилася у спадок від покійного діда, а двоє інших знайшли її у лісосмугах.

Протягом березня громадяни здали у поліцію 111 набоїв різних калібрів, 3 снаряди, 3 міни часів Другої світової війни та 2 гранати. 19 чоловік, які здали зброю та боєприпаси були звільнені від кримінальної відповідальності.

Нагадуємо, що незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів є кримінальним правопорушенням. Відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу України «Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної), боєприпасів або вибухових речовин без відповідного дозволу» за таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Громадяни, які добровільно здали вказані предмети, що зберігалися у них незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.
 



Переглядів: 2415
Поширень: 0