У різних районах області жертвами шахраїв стали чоловіки, які через мережу Інтернет намагались купити трактор, мотоблок та велосипед. Потерпілі перерахували зловмисникам власні заощадження.

4 квітня до працівників Калинівського відділення поліції звернувся 31-річний місцевий житель. Чоловік знайшов оголошення про продаж трактора на одному із Інтернет – сайтів. Після того, як чоловік зробив замовлення на сайті до нього зателефонувала невідома особа, яка запропонувала розрахуватись за товар безготівковим платежем. Для підтвердження операції власнику картки необхідно було вести код, який надав продавець. Набравши код у банкоматі, чоловік перерахував 10 тисяч гривень з власного рахунку. Бажаний товар він так і не отримав. Зрозумівши що його ошукали звернувся до правоохоронців.

За подібних обставин, купуючи дитячий велосипед через мережу Інтернет, жертвою шахрайства став 32- річний вінничанин. Чоловік перерахував аферистам 700 гривень.

Цього ж дня від дій шахраїв постраждав 30-річний житель міста Гнівань. Чоловік спокусився на привабливу пропозицію придбання мотоблоку. Домовившись з продавцем по телефону про купівлю, потерпілий перерахував 500 гривень на банківський рахунок, наданий продавцем. Замовлений мотоблок так і не отримав.

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження відповідно ч.1 ст. 190 (шахрайство). За скоєння такого виду злочину передбачається покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Поліція вкотре звертається до громадян бути пильними та користуватися послугами перевірених Інтернет – магазинів. Здійснюйте оплату товару тільки після його надходження.



Переглядів: 2427
Поширень: 0