14 квітня, на базі Барського коледжу транспорту та будівництва Національного транспортного університету відбулося виїзне засідання колегії обласної державної адміністрації, присвячене підсумкам соціально-економічного розвитку Вінниччини за І квартал поточного року.

Стартувало зібрання із приємної події: за дорученням Президента України керівники області вручили 7-ми вінничанам державні нагороди та Почесні грамоти Кабінету Міністрів України. Затим учасники засідання перейшли до розгляду питань порядку денного.

На Вінниччині підвели підсумки соціально-економічного розвитку області у І кварталі 2016 року

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зауважив, що торік рішенням сесії обласної Ради була затверджена нова Стратегія розвитку Вінницької області до 2020 року. Згідно з цим документом було визначено 5 базових пріоритетів розвитку регіону, серед яких, за його словами, і комплекс позицій безпекового характеру.

У контексті цього питання керівник ОДА інформував присутніх про заходи, що здійснюються в області у рамках територіальної оборони, відтак подякував очільникам районів за успішно проведені командно-штабні навчання, продемонструвавши учасникам засідання відеосюжет про хід тренувань. «Це не просто мобілізація 460 людей. Це результат нашої роботи протягом останніх двох років, тому що все, фактично, починалося з нуля. І сьогодні ми можемо розраховувати, що в рамках питань територіальної оборони зможемо гідно стати як на захист кордонів України, так і дати відсіч тим викликам, які можуть виникати в силу низки обставин різного характеру», - підкреслив Валерій Коровій.

На Вінниччині підвели підсумки соціально-економічного розвитку області у І кварталі 2016 року

Характеризуючи основні тенденції розвитку Вінниччини, голова облдержадміністрації відзначив, що на фоні інших регіонів України Вінницька область має досить позитивну динаміку і в питаннях промислового сектору (попри проблеми зі скороченням виробництва на Ладижинській ТЕС), і у сфері сільського господарства, і в розвитку інфраструктури. «В харчовій промисловості ми маємо динаміку приросту майже 12 %. По сільськогосподарському виробництву - більше 5 %, це один з найкращих показників. Мова йде по порівняльні величини до відповідного періоду минулого року», - повідомив Валерій Коровій.

Позитивна динаміка, за словами очільника Вінниччини, і за обсягами виконаних будівельних робіт: більше 40 % до минулого року, причому забудовники почали вкладати кошти в інженерні комунікації. «Це дуже добре, адже це створює передумови для будівництва житла, промислових об’єктів та руху вперед», - підкреслив керівник ОДА.



Переглядів: 2353
Поширень: 0