Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков.

За його словами головною проблемою на сьогоднішній день є несанкціоновані сміттєзвалища, які знаходяться за межами громадських забудов біля зупинок транспорту, в районах дачних масивів та гаражних кооперативів, в місцях дорожніх розв’язок. Тому протягом останніх двох місяців вжито належних заходів та ліквідовано 980 несанкціонованих сміттєзвалищ, активно працюють в цьому напрямку Козятинський, Томашпільський, Немирівський, Калинівський та Гайсинський райони. «Обсяг зібраного сміття досяг більше 8 тис.м³ , розчищено та впорядковано 252 од. джерел, очищено від сміття берегів – 294 км., упорядковано та прибрано 771 кладовищ, прибрано територію парків та скверів загальною площею 425 га., під час озеленення територій населених пунктів висаджено більше 44 тис. шт. дерев та 6,5 тис. кущів», - проінформував Сергій Волков.

З початку року на Вінниччині ліквідовано 980 стихійних сміттєзвалищ

Інформуючи про стан проходження весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території області про Директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков повідомив. «Основою утримання територій у належному санітарному стані є дієві Правила благоустрою (розробленні та затверджені у 1447 населених пунктах) і Схеми санітарного очищення територій - у 215 населених пунктах

«За останній місяць Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області проводились рейдові перевірки з виявлення фактів незаконного розміщення відходів. Складено 85 протоколів про адміністративні правопорушення в частині поводження з відходами на посадових осіб та окремих громадян на загальну суму близько 28 тис. грн.», - повідомив присутніх Сергій Волков.

Також невідкладним питанням для вирішення є спалювання сухої трави, зрізаної порослі, залишків рослинності та опалого листя, адже це завдає великої шкоди екосистемі регіону. Найбільше пожеж в екосистемах виникало у Вінницькому районі – 13, Тиврівському районі – 7 та Жмеринському районі – 5.



Переглядів: 2150
Поширень: 0