Минулої доби у різних районах області жертвами шахраїв стали дві пенсіонерки. Жінки обміняли 3 000 гривень, 700 доларів США та 50 євро у соціальних працівників.

17 квітня до працівників Калинівського відділення поліції звернулась 93- річна місцева жителька. Потерпіла розповіла, що до неї прийшли чоловік з жінкою, які представились соціальними працівниками. Під приводом обміну старих грошей на нові зловмисники заволоділи у старенької близько 23000 гривень.

Цього ж дня від дій шахраїв постраждала 78-річний жителька смт. Турбів. Зловмисники представившись працівниками райвиконкому, заволоділи грошима у довірливої жінки. 1500 гривень пенсіонерка віддала злодіям для обміну.

Слідчими відділеннями поліції відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення зловмисникам загрожує до 3 років позбавлення волі.

Будьте уважні та обережні! Не довіряйте сумнівним «добродіям» та незрозумілим пропозиціям. Перед тим, як вступати у діалог з громадянами, які представляються працівниками соціальних служб, благодійних фондів, потрібно переконатися у правдивості їхніх слів та вимагати показати документ, що засвідчує їхню особу.

Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність.



Переглядів: 2473
Поширень: 0