Незаконне виробництво спиртової суміші в промислових масштабах викрито на території недіючого заводу в одному з віддалених районів на Вінниччині. Майновий комплекс підприємства було переобладнано під виробництво спиртового дистиляту (спирту-сирцю). Оборудку викрили співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у області в рамках загальнодержавної операції «Акциз-2016» спільно зі співробітниками прокуратури та УСБУ в області.

На незаконному виробництві за ухвалою суду проведено обшук в рамках кримінального провадження за ч.2 ст. 28, ч. 1,2,3, ст. 204 КК України – незаконне виготовлення підакцизних товарів з недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя та здоров’я людей, із використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, та вчинене групою осіб.

На Вінниччині викрито підпільний спиртзавод

В ході обшуку правоохоронці виявили 15 тонн спиртової суміші орієнтовною вартістю понад 3,5 млн. грн., виготовленої шляхом перегонки. Незаконне виробництво було обладнане приміщенням з пультом керування та здійснювалося з допомогою спеціально встановлених резервуарів, цистерн, системи охолодження, насосів та іншого обладнання.

На Вінниччині викрито підпільний спиртзавод

Всього в ході проведення слідчо-оперативних заходів вилучено незаконної продукції та описано обладнання на загальну суму понад 10 млн. грн.

На даний час незаконне виробництво повністю припинене, встановлюються всі обставини нелегальної діяльності зловмисників, а також канали постачання сировини та реалізації незаконної продукції



Переглядів: 3207
Поширень: 0