У заходах з усунення надзвичайної ситуації, яка виникла у с.Велика Кісниця, задіяні обласні та районні служби. Керівництво Ямпільської райдержадміністрації оперативно відреагувало на ситуацію, що склалась і доклала максимум зусиль для залучення необхідних служб з метою ліквідації наслідків стихії. Зокрема, задіяні Ямпільське й Томашпільське управління райавтодорів, та районні комунальні підприємства, які продовжують роботи по розчистці місцевих доріг, що постраждали від великої води та заново будують ділянку міжнародної траси, яку повністю зруйнувала стихія.

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій ведуть розчистку замулених територій та очистку колодязів загального користування. Представники СЕС, виїхавши на місце події, зробили необхідні проби питної води та надали засоби для її очистки. Сільська рада Великої Кісниці проводить роботи із виділення земельних ділянок під городи родинам, які найбільше постраждали та залишились без урожаю.

«Таких сімей, подвір’я яких опинились в епіцентрі стихійного лиха, у Великій Кісниці десь 15-20. Вони потребують найбільшої уваги та допомоги, - коментує депутат обласної Ради, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський. - Після подворового обходу разом із головою Ямпільської РДА, депутатом обласної Ради Михайлом Вдовцовим ми вирішили вільні кошти нашого депутатського фонду – 40 тис.грн. надати в якості допомоги постраждалим родинам».

В Ямпільському районі тривають роботи з ліквідації наслідків руйнівної стихії

За словами Миколи Копачевського, постраждалим сім’ям, де є діти шкільного віку, запропоновано безкоштовне їх оздоровлення у «Подільському Артеку». Таких дітей може набратись із півтора десятки.

Рятувальники служби ДСНС допомагатимуть усім постраждалим очистити замулені подвір’я від бруду й каміння, але в першу чергу - людям похилого віку, які не можуть самотужки подолати наслідки стихії.

В Ямпільському районі тривають роботи з ліквідації наслідків руйнівної стихії

На даний час вже забезпечено тимчасовий проїзд основними дорогами, задіяно 15 одиниць важкої техніки, вивезено 850 метрів кубічних мулу і сміття, а сільською радою виділено 25 тисяч гривень на паливно-мастильні матеріали і 65 тисяч гривень на відшкодування збитків населенню, яке потрапило в зону надзвичайної ситуації.

«Наразі за дорученням голови ОДА Валерія Коровія відповідними службами проводиться аналіз стану протипаводкових споруд Подністров’я на предмет їх технічного стану та здатності запобігати виникненню подібних аварійних ситуацій в майбутньому. Мова йде про пошуки формули догляду за дамбами, щоб вони не були безхозними».- зауважив Микола Копачевський.

В Ямпільському районі тривають роботи з ліквідації наслідків руйнівної стихії

Нагадаємо, що голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій підписав розпорядження щодо виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету на заходи з усунення наслідків негоди, яка в ніч з 31 травня на 1 червня пройшла населеними пунктами Ямпільського району.

На проведення першочергових аварійно-відновлювальних робіт та ліквідації надзвичайної ситуації у зв’язку із несприятливим погодними умовами Ямпільській районній державній адміністрації виділено 500 тисяч гривень.



Переглядів: 3935
Поширень: 0