Питання захисту прав і свобод дітей було і залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури, а тому робота ювенальних прокурорів постійно зосереджена на неухильному дотриманні чинного законодавства України, актів міжнародного права у сфері охорони дитинства.

Як зазначає керівник Бершадської місцевої прокуратури Володимир Гирба, з початку 2016 року у сфері дитинства заявлено 6 позовів. Завдяки зусиллям прокурорів поновлені права дітей пільгової категорії на майно, житло, соціальний захист. Стягнено та виплачено допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, визнано права власності на житловий будинок. А відтак, двоє дітлахів уже отримали документи про право власності на будинок.

Крім того, місцевою прокуратурою заявлено позов в інтересах малолітньої дитини позбавленої батьківського піклування. Ювенальний прокурор наполягав у накладенні заборони на відчуження житла, право користування яким мають неповнолітні, до досягнення ними 18 років. Судом задоволено позовні вимоги у повному обсязі.

Також Бершадською місцевою прокуратурою заявлено позов про відшкодування витрат на стаціонарне лікування неповнолітнього, який є потерпілим від злочину.



Переглядів: 1789
Поширень: 0