30 червня у Тиврівському районі підліток наніс тяжкі тілесні ушкодження своїй двоюрідній сестрі. Попередньо встановлено, повертаючись вночі з лісу з відпочинку, хлопцеві спало на думку забрати собі телефон сестри. Дерев’яною палицею, що потрапила під руку, він вдарив дівчину у голову. Удар виявився такої сили, що потерпіла отримала відкриту черепно-мозкову травму, переломом кісток склепіння черепа та без свідомості знаходиться у реанімації.

Вночі до сільського фельдшера прибіг підліток та попросив надати допомогу його сестрі, яка у лісовому масиві стікає кров’ю. Хлопець розповів, що він з сестрою повертався лісовою стежкою з відпочинку додому, коли на них напали невідомі. Медик одразу викликав швидку допомогу та поліцію.

15-річна потерпіла без свідомості у вкрай важкому стані була доставлена в реанімаційне відділення лікарні. У дівчини констатували відкриту черепно-мозкову травму та переломом кісток склепіння черепа. За її життя вже більше доби борються медики.

Як розповів начальник тиврівської поліції Олександр Тріщ, 15-річний двоюрідний брат потерпілої, розповідаючи про напад невідомих поводився підозріло, невпевнено, плутався у показах, а потім зізнався, що це він в лісі палицею вдарив сестру. Хлопець зізнається, що зробив це, щоб заволодіти її мобільним телефоном, але не розрахував сили. У момент правопорушення молоді люди знаходилися в стані алкогольного сп’яніння.

Неповнолітній правопорушник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.1. ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. За таке правопорушення хлопцю загрожує покарання до 8 років позбавлення волі.



Переглядів: 2383
Поширень: 0