2 липня до чергової частини Барського відділення поліції надійшло повідомлення про виявлення спеціалістами державної екологічної інспекції незаконної порубки дерев на території державного підприємства «Барський райагроліс».

Поліцейськими було вжито заходів щодо встановлення підозрюваних у скоєнні правопорушення осіб. Жмеринські поліцейські, які проводили відпрацювання в рамках профілактичної операції з виявлення фактів незаконної порубки лісу, затримали в с. Могилівці вантажний автомобіль з причепом, завантажений кругляком дуба.

На вимогу поліцейських надати документи на вантаж, водій з місця події втік. Через деякий час він повернувся з особою, яка представилась депутатом обласної ради. Вказана особа підбурювала водія вантажівки не виконувати законні вимоги поліцейських, вимагала відпустити вантажівку з деревом, погрожуючи викликати на підмогу активістів.

Попри це поліцейські задокументували незаконний вантаж. Автомобіль та 10 кубометрів кругляка дуба було вилучено та поставлено на арештмайданчик Жмеринського відділу поліції.

На Вінниччині зупинили авто, яке перевозило незаконно зрубаний дуб

За словами начальника Жмеринського відділу поліції Сергія Кримчука, до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчим внесено відомості за ознаками ч.1 ст.246 КК України (незаконна порубка лісу). Таке правопорушення карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Наразі проводяться заходи щодо встановлення усіх осіб, причетних до незаконної порубки дерев.

Слідчий звернувся з клопотанням до суду про арешт вилученого автомобіля з вантажем дуба на період слідства.



Переглядів: 3247
Поширень: 0