В обласному центрі триває проведення командно-штабних навчань територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

За легендою навчань, які відбулися 7 липня на свинотоварній фермі у с. Чернятин Калинівського району захворіло та загинуло декілька свиней. Лабораторними дослідженнями було встановлено діагноз: «африканська чума свиней». Після отримання інформації про виникнення осередку захворювання відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Калинівської районної державної адміністрації щодо організації робіт з ліквідації спалаху захворювання.

В Калинівському районі ліквідовували наслідки "африканської чуми свиней"

На місце події прибули спеціалізовані служби цивільного захисту, які одразу організували роботу карантинного ветеринарно-міліцейського поста, ветеринарної служби щодо вилучення і дослідження хворих та мертвих тварин. Було проведено дезінфекційні роботи в осередку захворювання, організовано роботу пункту спеціальної обробки засобів індивідуального захисту та автомобільної техніки, пункту спеціальної обробки спеціального одягу і речей із осередку захворювання та проведено роботи щодо знищення хворих та мертвих тварин.

В Калинівському районі ліквідовували наслідки "африканської чуми свиней"

Від ДСНС у навчаннях взяло участь 13 чоловік особового складу та було задіяно 2 одиниці техніки.



Переглядів: 2590
Поширень: 0