Силами прокуратури Вінницької області та слідчого управління ГУНП у області розкрито резонансну дорожньо-транспортну пригоду, яка мала місце 21 квітня 2016 року в с. Сутиски, Вінницького району.

Зокрема водій легкового автомобіля марки «Мазда», порушуючи правила дорожнього руху, здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався по краю проїзної частини. Від отриманих тілесних ушкоджень велосипедист помер на місці події.

Після скоєного порушник зник з місця події, вжив заходів до приховання автомобіля та слідів злочину на ньому.

Завдяки правильно обраній процесуальним керівником та слідчим тактиці ведення досудового розслідування, проведено послідовну комбінацію слідчих дій та заходів. У результаті чого не тільки здобуто докази щодо конкретної особи, яка ухилялася від слідства, а й відшукано транспортний засіб на якому вчинено дорожньо-транспортну пригоду.

Водія, який насмерть збив велосипедиста та втік, можуть позбавити волі на строк до 8 років

Вказане надало можливість затримати особу та вручити їй повідомлення про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Додатково: ч. 2 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

ч. 1 ст. 135 КК України - завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, - карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.



Переглядів: 2052
Поширень: 0