Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора одного з приватних підприємств який, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, заволодів грошовими коштами виділеними відділом освіти Вінницької районної державної адміністрації на реконструкцію існуючої будівлі Вінницького – Хутірської ЗОШ І-ІІІ ст., Досудовим розслідуванням установлено, що директор підприємства, при виконанні робіт за договором підряду, які фінансувались за рахунок бюджетних коштів, достовірно знаючи про реальну вартість виконаних робіт, у актах виконаних будівельних робіт умисно завищив його вартість на суму 103 740 грн.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та ч. 1 ст. 366 КК України - внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Відповідно до санкції ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України підприємцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.



Переглядів: 1700
Поширень: 0