Вироком Оратівського районного суду засуджено лісника одного із райагролісів Вінниччини у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в сумі 850 грн.

Немирівська місцева прокуратура не погодилась з таким вироком та подала скаргу до Апеляційного суду Вінницької області, вимагаючи визнати лісника винним та призначити покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із повною матеріальною відповідальністю.

Адже, працюючи на посаді лісника, будучи матеріально-відповідальною особою, яка здійснює охорону лісу, лісопродукції, відпуск лісопродукції та несе повну матеріальну відповідальність за незабезпечення збереження ввірених їй підприємством матеріальних цінностей, в порушення умов договору, відповідно до якого він зобов’язався нести повну матеріальну відповідальність за зберігання ввірених йому підприємством матеріальних цінностей, маючи право оперативного управління ввіреним йому майном, заготовленою лісодеревиною, умисно, діючи з корисливих мотивів, фактично відпустив паливні дрова твердих порід, об’ємом 4,2 м3 місцевому жителю за 1500 грн. Отримані кошти в касу підприємства не вніс.



Переглядів: 2815
Поширень: 0