Сьогодні, 16 серпня, з обласного військкомату відбулася чергова відправка 135 майбутніх військових до навчальних центрів, розташованих у Десні, Василькові та Старичах.

За третій квартал 2016 року понад 300 вінничан виявили бажання підписати військовий контракт із ЗСУ. Із них 60 осіб поповнили лави українського війська, не проходячи підготовки у навчальних центрах через те, що отримали бойовий досвід у зоні АТО.  "Це люди, які уже служили раніше, учасники АТО, які проходили військову службу. Всі хочуть йти до військової частини, але ми, згідно з керівними документами, не можемо направляти у військові частини, якщо вони не бойового складу", – наголосив офіцер відділу укомплектування та призову обласного військкомату В.Дозорець.

Серед вінничан, які відбули на бойовий вишкіл, троє жінок. "Жінок беремо, але за наявності письмових згод командирів військових частин. Якщо жінка бажає йти служити на військову службу за контрактом, то їй потрібно поїхати до частини, якщо там є наявні посади і пройти співбесіду. І якщо вона відповідає всім критеріям і вимогам, їй надають письмову згоду. Після чого військкомат формує особову справу і направляє на військову службу", − зазначив офіцер відділу укомплектування та призову обласного військкомату Володимир Дозорець

Він додав, що планове завдання для Вінниччини на третій квартал − 750 осіб, які мають підписати військовий контракт. У попередньому кварталі військкомати області завдання виконали на 83%.



Переглядів: 2390
Поширень: 0