В Гайсинському районі поліція затримала 53-річну жінку за підозрою у нанесенні смертельних ушкоджень своїй матері. Наразі зловмисниця перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Вчора до Гайсинського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в с. Гранів раптово померла 76-річна місцева мешканка. Її дочка, не повідомивши про смерть ні місцевого фельдшера, ні працівників поліції , поспіхом хотіла поховати матір.

Працівники поліції, які прибули на місце події, виявили на обличчі та тілі літньої жінки численні синці. Труп відправили на судово-медичну експертизу. За її висновками, смерть пенсіонерки настала внаслідок больового шоку. Експерти констатували у загиблої перелом хребта, чотирьох ребер, численні синці на тілі та підшкірні гематоми голови.

Під підозру поліції відразу потрапила дочка пенсіонерки, яка дала неправдиві свідчення, що суперечили інформації, отриманої від односельців.

Підозрювана стверджувала, що виявила матір під ранок з ушкодженнями на підлозі, після чого вона померла. Односельці ж бачили бабусю ще живою і здоровою вранці у неї на подвір’ї.

Поліція, провівши першочергові слідчі дії, затримала 53-річну жінку за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілої. Вона поміщена до ізолятора тимчасового тримання.

За попередніми даними, мешканка Одеси приїхала на два дні до матері, аби допомогти по господарству. За свідченнями односельців, жінки постійно сварилися.

Літню жінку односельці характеризували, як гарну господиню, працьовиту та доброзичливу. Дочка ж, схильна до вживання спиртних напоїв, вимагала у матері гроші. Це могло стати причиною сварки з фатальними наслідками.

За словами т.в.о. начальнка ГУПН Юрія Педоса, наразі поліцейські перевіряють, чи мала затримана раніше проблеми з законом.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої). Такий злочин карається ув’язненням від семи до десяти років.

Вирішується питання про оголошення жінці про підозру у скоєнні даного злочину та обрання міри запобіжного заходу на період досудового слідства.



Переглядів: 2333
Поширень: 0