10-річний Денис пішов з дому близько 8 години ранку ще вчора, його молодший братик Максим зник близько 16 години того ж дня. Інформація про зникнення дітей надійшла до Бершадського відділу поліції сьогодні близько 11 години. До цього часу мати, яка одна їх виховує, намагалася розшукати малолітніх синів самотужки.

Впродовж дня весь особовий склад бершадської поліції, спільно з рятувальниками та місцевими жителями шукали дітей. Прочісували село та прилеглу територію. До пошуків залучили літак, який надав підприємець з Бершаді.

Близько 17 години маленьких втікачів помітили на одному з городів у цьому ж селі. Правоохоронці передали братиків матері.

За словами т.в.о. начальника Бершадського відділу поліції В’ячеслава Лялюцького, матір хлопчиків одна виховує ще й п’ятирічну дочку. Характеризується позитивно. Аби утримувати дітей разом з найменшою дитиною їздить до Києва на заробітки. Братики навчалися в школі-інтернаті. Під час літніх канікул вони разом з мамою відпочивали вдома, в селі Війтівка.

Денис розповів, що пішов з дому, аби погратися. Молодший Максим, дізнашись, що брат грається в полі, згодом до нього приєднався. В пошуках пригод діти і вночі вирішили не повертатися додому, переночувавши просто неба. Хлопчики почуваються добре, лише трохи налякалися, коли дізналися скільки людей їх розшукувало.

Працівники відділу превентивної поліції ГУНП вивчають ситуацію в родині, з матір’ю дітей проводиться профілактична робота. За словами старшого інспектора відділу Ольги Телепенко, хлопчикам рекомендована допомога психологів, оскільки старший з них в минулому році вже тікав з дому і його повертала поліція.


Відділ комунікації поліції Вінницької області



Переглядів: 1972
Поширень: 0