У Могилів-Подільському оперативники Ямпільського відділення поліції спільно з могилів-подільськими поліцейськими затримали двох молодиків, причетних до викрадення автівок. Скориставшись неуважністю власників, нетверезі правопорушники за декілька годин встигли вкрасти два автомобіля «ВАЗ», щоб покататись.

Із заявою про крадіжку автомобіля «ВАЗ-2106» до правоохоронців звернувся 42-річний мешканець Ямполя. Чоловік повідомив, що невідомі особи викрали його «шістку» серед білого дня. Через декілька годин з аналогічною заявою звернувся й житель села Петрашівка.

Як з’ясувалось, покататись на чужих автомобіля вирішили двоє ямпільчан, віком 18 та 17 років. Старший з них раніше вже був засуджений за вживання наркотичних засобів.

У Ямполі нетверезі зловмисники побачили припаркований на узбіччі «ВАЗ-2106» та, знайшовши ключі у замку запалювання, завели автомобіль та поїхали кататись. Коли закінчилось пальне, вони покинули автівку та у селі Петрашівка «взяли покататись» ще один «ВАЗ», який також був відчинений та з ключами у замку. Доїхавши до Могилів-Подільського, молодики, тікаючи від поліцейських, врізались в дерево та були затримані.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Таке правопорушення карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.



Переглядів: 2384
Поширень: 0