Працівники томашпільської поліції затримали двох чоловіків, які вчинили крадіжку грошей з будинку самотньої пенсіонерки. Обидва підозрювані раніше неодноразово відбували покарання у місцях позбавлення волі за вчинення аналогічних злочинів.

27 вересня до дільничного, який відвідував літніх людей на своїй дільниці, з повідомленням про крадіжку грошей звернулась 75-річна пенсіонерка. Жінка повідомила, що кілька днів тому, невідомі особи зламали замок на вхідних дверях її будинку та зі скрині вкрали гроші в сумі 1 000 гривень купюрами номіналом по 20 гривень.

Як розповів начальник Томашпільського відділення поліції Ярослав Марченко, опитавши сусідів потерпілої та місцевих жителів, томашпільська поліція встановила підозрюваних у вчиненні даного злочину. Ними виявились 32 та 46-річні односельці потерпілої. Обидва раніше неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів. Саме двадцятигривневими купюрами розраховувались підозрювані у місцевому магазині за горілку та продукти.

За словами старшого з затриманих, влітку він допомагав пенсіонерці по господарству, за що отримував від неї платню. Чоловік бачив, що гроші жінка діставала зі скрині. Скориставшись тим, що господарка знаходилась у літній кухні, зловмисник зламав замок на вхідних дверях її будинку та викрав зі скрині гроші. В цей час його спільник стежив, щоб жінка не вийшла з кухні.

В діях зловмисника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.



Переглядів: 1702
Поширень: 0