Сьогодні в Департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації відбулася робоча зустріч директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації В. Мережка та директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації М. Неїлика із Радником з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні - Кароліною Спаанс та її асистентом Катериною Тушинською. Метою зустрічі було обговорення питань щодо стану та перспектив сільського господарства та агробізнесу у Вінницькій області.

«Вінницька область – це досить потужний регіон України з великим економічним та інвестиційним потенціалом. Це також регіон, в якому створені сприятливі та прозорі умови для іноземного бізнесу, так у нас успішно працюють підприємства з польським, іспанським капіталами, ведуться переговори з представниками японського капіталу. Наша область стала також місцем для відродження бізнесу, перенесеного з Східних областей України. Сьогодні обласна влада і влада міста велику увагу приділяють інвесторам, постійно проводять міжнародні інвестиційні форуми, зустрічі з представниками Дипломатичного корпусу. Вінницька область досить активно працює по різних іноземних формах, бере участь у різноманітних проектах ЄС, починаю від туризму і до проектів по внутрішніх переселенцях. Тому, Вінниччина – це регіон, який завжди відкритий до співпраці», - повідомив В. Мережко.

Аграрії Вінниччини будуть співпрацювати з голландцями

В свою чергу, М. Неїлик поінформував гостей про стан агропромислового комплексу Вінницької області: «Вінниччина – це в першу чергу аграрний край, і показником в 5 млн т урожаю вже нікого тепер не здивувати. Ми є лідером серед регіонів України по кількості молока, тваринній продукції, збору зерна, садової продукції та картоплі. Ми готові до співпраці, і досить перспективними напрямками для нашої співпраці є садівництво, овочівництво та квітництво. Не менш перспективним я бачу напрямок по насінництву, тому що дуже багато голландських сортів були акліматизовані в Україні і приносять високу врожайність».

Аграрії Вінниччини будуть співпрацювати з голландцями

Радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Кароліна Спаанс повідомила: «На посаду я була призначена в серпні цього року, і свою діяльність на даній посаді я розпочала з візитів до регіонів України, щоб ознайомитися з їхнім потенціалом та порозмовляти з регіональною владою щодо можливих напрямків співпраці. За такий короткий час мого перебування в Україні, я побачила і дізналася досить багато про Україну, а у Вас я бачу великий потенціал, широкі можливості у тих аграрних секторах, що цікавлять мій уряд. Також хочу повідомити, що наше Посольство організовує торгові місії до регіонів. Уже були проведені місії у Львові та Харкові, і ми в пошуку нових регіонів. Тому маю до Вас пропозицію, щоб провести місію у Вінниці». В свою чергу директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації В. Мережко підтримав пропозицію і запропонував провести захід в дні святкування Дня Європи в Україні, коли Вінниччина вітає у себе багато іноземних делегацій, представників Дипломатичного корпусу, перших посадовців країни.

Аграрії Вінниччини будуть співпрацювати з голландцями

Також, учасники зустрічі обговорили пріоритетні напрямки розвитку сільського господарства Вінницького області та можливості для голландського бізнесу в регіоні; плани на спільні заходи за участю голландських компаній та представників агробізнесу Вінницької області, а також заходи для сприяння залучення інвестицій в агросектор, покращення бізнес клімату та інструменти для супроводження та захисту іноземних інвестицій та іноземного бізнесу у Вінницькій області.



Переглядів: 2486
Поширень: 0