Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту алкогольних напоїв у м. Хмільник.

Як установлено у ході здійснення досудового розслідування місцевий мешканець налагодив незаконне виробництво, зберігання та продаж алкогольних напоїв. При цьому, асортимент продукції міг задовольнити попит різних споживачів, оскільки складався з дешевої горілки без жодного маркування, а також горілки під виглядом відомих іноземних елітних брендів «Єльцин», «Фінляндія», «Горбачов».

Зазначену алкогольну продукцію лихий до наживи чоловік виготовляв та зберігав за місцем свого проживання, а збував на ринку.

Окрім фальсифікованої алкогольної продукції, під час проведення санкціонованих обшуків, вилучено майже 900 літрів етилового спирту, з якого планувалось виготовити близько 3000 літрів алкогольних напоїв.

В Хмільнику чоловік налагодив підпільне виробництво "елітних" алкогольних напоїв, які продавав на ринку

Наразі процесуальним керівником обвинувальний акт за ч. 1 ст. 204 КК України відносно вказаного ділка скеровано до суду.

Прокуратура Вінницької області звертає увагу громадськості на те, що останнім часом почастішали випадки отруєння людей сурогатним та фальсифікованим алкоголем, тому при виявлені несанкціонованих місць продажу вказаної продукції просимо інформувати за телефоном оперативного управління ГУ ДФС області (0432) 43-16-26 та 098-620-30-31.

Крім того, при придбанні алкогольної продукції необхідно, в першу чергу, звертати увагу на наявність марки акцизного податку, закупорку, етикетку, тару, в яку розлито алкоголь та його ціну й не купувати вироби сумнівного походження та ціни на які нижчі від мінімально встановлених.



Переглядів: 2192
Поширень: 0