Урочисте відкриття нового дошкільного закладу відбулося 8 жовтня у селі Гавришівка Вінницького району.

Сільський голова Олександр Бахнівський розповідає, що дитсадочок в селі не функціонув з 2000 року.

«Із 2008 року після ліквідації місцевого товариства «Зоря» співвласники майнових паїв передали приміщення колишньої контори на баланс сільської ради. От тоді і виникла ідея створити тут дитсадочок. Багато часу минуло, проектну документацію корегували тричі. І сьогодні вартість реконструкції складає майже 2 млн. гривень», - каже він.

Олександр Бахнівський

«Із них майже 800 тис. гривень – кошти місцевого бюджету, 700 тис. – районного. Але для завершення робіт нам не вистачало значної суми. Тут нам допоміг народний депутат України Олексій Порошенко – 400тис. гривень ми отримали із його фонду. А минулого року він подарував дитсадку ігровий майданчик. За це йому велика подяка», - додав сільський голова.

За сприяння Олексія Порошенка відкрили дитсадок у Гавришівці

За сприяння Олексія Порошенка відкрили дитсадок у Гавришівці

Сільська громада на чолі із Олександром Бахнівським подякувала також депутату Вінницької районної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віктору Шмігелю, який обіймаючи посаду голови райдержадміністрації сприяв будівництву.

Віктор Шмігель

«Багато зусиль було покладено на те, аби сьогодні дитсадочок міг відчинити свої двері малюкам. Тепер залишилося призначити завідуючу, набрати персонал - і заклад розпочне приймати діток. Мені приємно, що наша спільна робота останніх трьох років дала такий гарний результат. Адже до кінця поточного року у Вінницькому районі планується відкриття ще трьох таких закладів: у Мізяківських Хуторах, у Прибузькому та у Жабелівці. Я й тепер намагаюся сприяти завершенню робіт у цих садочках, адже маю моральне зобов’язання довести до логічного завершення ті справи, які розпочав», - розповів Віктор Борисович.

За сприяння Олексія Порошенка відкрили дитсадок у Гавришівці

Дитячі меблі для закладу придбав депутат Вінницької районної ради, голова районної партійної організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - Володимир Павловський.  Він також підтримує талановитих учнів Гавришівської школи та є спонсором місцевої футбольної команди. Так, дитячий заклад зможе вже до кінця жовтня прийняти 42 вихованці.

Володимир Павловський

На відкриття дитячого садка прийшло чимало батьків із дітьми. Мама п’ятирічної Маргарити з Гавришівки з донечкою сподіваються, що і дівчинці тут знайдеться місце:

Маргарита з мамою

«Дуже хочемо у садочок, бодай останній рік перед школою. Адже це і підготовка до школи, і життя в колективі, і виховання. Досі з Маргариткою залишається бабуся», - ділиться мама дівчинки.

За сприяння Олексія Порошенка відкрили дитсадок у Гавришівці

Участь в урочистому відкритті взяв перший заступник голови Вінницької обласної адміністрації Андрій Гижко. Він разом із іншими гостями та дітками перерізали святкову стрічку перед дверима закладу.



Переглядів: 4557
Поширень: 0