Оперативники калинівської поліції затримали 20-річного вінничанина, який вночі з будинку 91-річного пенсіонера викрав бойові нагороди часів Другої світової війни.

Підозрюваного у крадіжці місцева поліція затримала у цьому ж селі, де мешкає потерпілий. Хлопець приїхав у село до своєї бабусі допомогти по господарству. Дізнавшись, що літній односелець має бойові нагороди, вирішив їх викрасти.

Як розповів начальник Калинівського відділу поліції Петро Скічко, про крадіжку поліцію сповістила дочка 91-річного потерпілого, яка мешкає у сусідньому селі. Жінка ранком принесла батькові сніданок та виявила, зламаний замок на дверях батькової хати. Неподалік на землі помітила гумові рукавиці та викрутку. Оглянувши помешкання, господарі зрозуміли, що зникло найцінніше для родини - ордени та медалі за заслуги перед Батьківщиною у роки Другої світової війни.

Підозрюваним виявився 20-річний вінничанин. Вночі, коли літній господар спав, молодик проник у будинок пенсіонера та викрав шість бойових нагород. Їх він зняв з піджака, що висів у шафі. Вкрадене підозрюваний не встиг реалізувати. Бойові нагороди поліція повернула власнику.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.



Переглядів: 2601
Поширень: 0