В межах загально-зоологічного заказника місцевого значення "Сандрацький", що на території Голодьківської сільської ради Хмільницького району 23 квітня сталась пожежа.

Загально-зоологічний заказник місцевого значення "Сандрацький" був створений у 1997 році, має площу 498 га та розташовується на території Голодьківської та Широкогребельської сільських рад Хмільницького району. Заказник належить до природно-заповідного фонду України та охороняється законом. Він був створений з метою охорони стацій мешкання водно-болотних, водоплавних птахів, а саме: чапель сірої, рудої, білої, великого та малого бугаїв, великого веретенника, чібіса (чайки), крижня, лиски, червоноголового норця та інших видів птахів, охорони бобра річкового, видри, ондатри, охорони та відтворення цінних видів риб: сома, судака, щуки, ляща, лина.

У заказнику на Вінниччині невідомі підпалили суху траву. Пожежа завдала значних збитків

24 квітня, при виїзді на місце події, спеціалістами відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного і тваринного світу було підтверджено факт спалювання сухої водно-болотної рослинності площею 39 га, що призвело до знищення гнізд чаплі білої та сірої в межах даного заказника біля с. Голодьки на території Голодьківської сільської ради Хмільницького району Вінницької області.

Розмір шкоди заподіяної внаслідок порушення режиму заказника становить 221 550 грн.

У заказнику на Вінниччині невідомі підпалили суху траву. Пожежа завдала значних збитків

Для можливості притягнення винних осіб до відповідальності матеріали перевірки було направлено до Хмільницького районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області з метою встановлення причетних до підпалу сухої рослинності осіб.



Переглядів: 2181
Поширень: 0