Сьогодні, під головуванням заступника голови-директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка відбулась робоча нарада з відповідальними особами за проведення зовнішнього незалежного оцінювання на території області.

Участь у нараді взяли відповідальні керівники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, регіонального центру оцінювання якості освіти у Вінницькій області, Департаменту охорони здоров’я ОДА, представники правоохоронних органів та державного підприємства спец зв’язку.

Як зазначається, цьогоріч для проходження ЗНО зареєструвалось 6973 особи та працюватиме 42 пункти проведення тестування. Розпочнеться кампанія ЗНО 23 травня з тестів з української мови та літератури, у яких, традиційно, бере участь найбільша кількість абітурієнтів.

«Завершується навчальний рік і наближається кампанія з проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Наголошую, що цього року державна підсумкова атестація проходитиме у вигляді ЗНО. Відтак, іншого варіанту закінчити середні загальноосвітні навчальні заклади немає. На мою думку, проведення зовнішнього незалежного оцінювання дає змогу реально і незалежно оцінити рівень якості освіти. І ми бачимо, що не завжди заявлені досягнення відповідають результатам тестування. Також із запровадженням ЗНО зникло питання корупції при вступі до вищих навчальних закладів, а це є реальним прикладом повноцінного і якісного проведення реформи в галузі освіти і доведення її до логічного завершення. Таким чином люди бачать реальні зміни і реальні результати», - зазначив Ігор Івасюк.

Наступного тижня розпочнеться кампанія ЗНО. Перше тестування з української мови та літератури

Ключовими питання для обговорення на нараді стали питання належної організації проведення тестування, створення належних умов в пунктах проведення ЗНО, забезпечення чергування медичних працівників та наявності необхідних медичних засобів, обов’язкова присутність всіх причасних до організації і проведення в пунктах тестування.

Одне з важливих питань, на якому наголосив Ігор Івасюк, це відповідне транспортне забезпечення підвезення учасників тестування, обов’язковість попереднього медичного огляду всіх без виключення водіїв та належний стан транспортних засобів.

Наступного тижня розпочнеться кампанія ЗНО. Перше тестування з української мови та літератури

Окрім того, обговорено питання посиленої охорони пунктів проведення тестування і, необхідність особливої уваги до збереження конфіденційності матеріалів для проведення ЗНО, які доставлять до пунктів, їх зберігання, збір і передача відповідальним особам.



Переглядів: 2211
Поширень: 0