В період з 26 на 27 червня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 86 населених пунктів у 3 областях , а саме: Хмельницька – 32 н.п., Черкаська – 32 н.п. та Вінницька – 22 н.п.

Крім того, 26 червня о 23:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на автодорозі смт Чернівці поблизу с. Моївка внаслідок погіршення погодних умов на проїжджу частину дороги впало дерево.

Прибувши на виклик, бійці ДПРЧ-31 за допомогою спецобладнання розкряжували деревину та прибрали залишки гілля з автошляху, таким чином відновивши рух автотранспорту на даній ділянці дороги.

На Вінниччині через негоду знеструмлено 22 населених пункти

Як повідомляє сайт ГУ ДСНС України у Вінницькій області,  із посиланням на Укргідрометцентр, 27 червня протягом доби у Вінницькій області грози, місцями град та шквали 15-20м/с.

До робіт з відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Щодо інших областей: на території Київської, Хмельницької та Черкаської областей внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру) загинула 1 особа, сталося повалення 147 дерев, пошкоджено 66 покрівель житлових будинків та 2 об’єктів соціально-побутової сфери.  До ліквідації наслідків негоди було залучено 68 чол. та 19 од. тех., в тому числі від ДСНС 37 чол. особового складу та 9 од. тех.



Переглядів: 2824
Поширень: 0