На початку квітня 2017 року, за рахунок державного бюджету, розпочались роботи з поточного середнього ремонту на трьох ділянках а/д М-21 від с. Стрижавка до м. Калинівка, сумарною протяжністю 9,4 км. За технологією виконання робіт на даних ділянках дороги використовується метод регенерації для підсилення несучої здатності дорожнього полотна, та влаштування асфальтобетонного покриття товщиною 15см. Станом на 30 червня на ділянках виконано роботи з укріплення основи дорожнього полотна методом регенерації, влаштовано вирівнюючий шар асфальтобетону та верхній шар ЩМА20. Роботи на цих ділянках підходять до завершальної стадії.

З червня поточного року розпочато роботи з поточного середнього ремонту ще на трьох ділянках автомобільної дороги М-21 «Житомир – Могилів-Подільський», за рахунок коштів з перевиконання митних платежів. Ділянки сумарною протяжністю 13км в напрямку від м. Вінниця до м. Могилів-Подільський через села Сьомаки, Коцмазів, Попівці. Згідно проектно-кошторисної документації роботи передбачають влаштування вирівнюю чого шару та верхнього шару ЩМА.

Автодорога М-21 «Житомир – Могилів-Подільський», побудована в 1970-х роках, входить до складу міжнародного транспортного коридору Е-583, що з’єднує Україну з Республікою Молдова. Протяжність в межах області 178,4км . Інтенсивність руху 10000‑12000 авто/добу, а в період пікових навантажень інтенсивність руху складає близько 14000 автомобілів на добу. Перенавантаження дороги, збільшення потоку великовагового транспорту через кордон із Молдовою визначили пріоритетність напрямку. На сьогоднішній день на автомобільній дорозі М-21 «Житомир – Могилів-Подільський», в межах Вінницької області проходить поточний середній ремонт на 22,4 км доріг.

42 км доріг ремонтують на Вінниччині одночасно

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 року № 303 визначено перелік об’єктів поточного середнього ремонту за рахунок коштів, залучених у попередні роки під державні гарантії Державним агентством автомобільних доріг, та за умови співфінансування із місцевими громадами. До переліку увійшли три об’єкти – ділянка протяжністю 8км по а/д М-12 «Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка», об’їзна м. Вінниці (від Хмельницького шосе до Київського шляхопроводу); ділянка протяжністю 8,4км по а/д Т-02-05 «Куна – Кунка», об’їзна м. Гайсин; ділянка протяжністю 3,3км по а/д Т-02-04 «Південний обхід м. Вінниці».

На об’їзній дорозі м. Вінниці з травня місяця проводяться роботи з поточного середнього ремонту. За планом передбачено фрезерування покриття, влаштування вирівнюю чого шару асфальтобетону та верхнього шару ЩМА. Об’єкт входить до автомобільна дороги М-12 “Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка”, що слугує євро коридором, поєднуючи захід та схід. В межах Вінницької області має протяжність 185,4 км. Інтенсивність руху складає від 10 до 12 тисяч транспортних засобів на добу. В період пікових навантажень (червень – жовтень) сягає 14 000 транспортних засобів на добу.

Роботи на об’їзній дорозі м. Гайсин а/д «Куна – Кунка» розпочались наприкінці 2016 року. Протяжність ділянки складає 8,4 км. Станом на кінець червня вже завершено фрезерування покриття на об’єкті та проводяться роботи з влаштування вирівнюю чого шару асфальтобетону.

42 км доріг ремонтують на Вінниччині одночасно

Розпочаті роботи з поточного середнього ремонту і на а/д Т-02-04 «Південний обхід м. Вінниці». Наразі на об’єкті проводять роботи по фрезеруванню покриття. Згідно проекту, на ділянці, протяжністю 3,3 км, буде влаштовано вирівнюючий шар асфальтобетону та верхній шар щебенево-мастичного асфальтобетону. Також на об’єкті будуть зроблені велосипедні доріжки.

«Такої кількості об’єктів поточного середнього ремонту доріг загального користування у Вінницькій області не бачили роками, - зауважив Ігор Корольчук, начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області.- Активна позиція Уряду, щодо відновлення автошляхів держави дає результати. Вчасно проведені тендери в системі «Prozorro», відповідне фінансування, співпраця із облдержадміністрацією та місцевими громадами – все це складові того, що зараз в області ремонтується 42 км доріг. Ремонтується якісно, у відповідні терміни ті із дотриманням усіх норм безпеки руху».

Служба автомобільних доріг Вінницької області звертається до водіїв і просить з розумінням поставитися до тимчасових незручностей. Бути уважними на дорогах дотримуватись швидкісного режиму, зважати на знаки влаштування руху на ділянках проведення ремонту.



Переглядів: 5039
Поширень: 0