Обласна влада спільно з міською відпрацьовуватиме комплексне вирішення проблематики з розчистки річки Південний Буг.За словами голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, нині розробляється окрема програма із розв’язання назрілого питання.

«В цьому році ми виділяємо кошти і хочемо розпочати експериментальні заходи, пов’язані із розчисткою річки Південний Буг через земснаряд, причому рухатися в цьому питанні будемо спільно з містом Вінниця. Розпочнемо із Десенки – притоки Бугу», - повідомив очільник ОДА.

Валерій Коровій зауважив, що причиною забруднення води мікробіологи визначають життєвий цикл мікрофлори, коли в період відмирання мікроорганізмів рівень кисню в річці різко знижується. Очисні ж споруди водоканалу не спроможні впоратися із ліквідацією неприємного запаху, який в цей час виникає.

«Знаю, що міська рада відпрацьовує окремі інструменти, технічні навики для того, щоб в якісному плані підвищити рівень очистки води. Тож будемо відпрацьовувати комплексне рішення», - зазначив голова облдержадміністрації.



Переглядів: 2878
Поширень: 0