На Вінниччині вже намолочено понад 344 тисячі тонн зерна при середній урожайності 43,3 центнери з гектара. Такі дані озвучив директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук.

Інформуючи про основні тенденції розвитку аграрного сектору регіону впродовж І півріччя, керівник структурного підрозділу облдержадміністрації відзначив, що за звітний період у Вінницькій області вироблено 8,9 % загальнодержавного виробництва сільськогосподарської продукції.

«Область займає перше місце серед регіонів України за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства, м’яса, молока та за чисельністю поголів’я великої рогатої худоби, в тому числі корів та птиці. За І півріччя поточного року темпи обсягів виробництва в сільському господарстві області склали 96,4 % в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зниження темпу відбулося за рахунок зменшення обсягів виробництва продукції тваринництва та більш пізнішим початком жнивної кампанії», - зауважив очільник відомства. Водночас індекс виробництва продукції в харчовій та переробній промисловості у січні – травні 2017 року склав 116,5%.

На Вінниччині вже намолотили більше 344 тисяч тонн зерна

За словами Миколи Ткачука, в регіоні вже розпочався збір ранньої групи зернових, зернобобових культур та ріпаку. Всьогодо збирання підлягає 479,3 тис. га.

Станом на 19 липня, сільгоспвиробниками області вже обмолочено 79,5 тисяч га, що становить 16,6 % прогнозних площ. Намолочено 344,3 тис. тонн зерна. Середня урожайність становить 43,3 ц/га, що на 7,7 ц/га менше аналогічного періоду минулого року, проте вища середньої по Україні.



Переглядів: 2966
Поширень: 0