За ці порушення митниками було складено 459 протоколів про порушення митних правил. Про такі результати протидії митним правопорушенням за 7 місяців 2017 року інформує начальник Вінницької митниці ДФС Валентин Калашніков.

За словами посадовця, половину протоколів, а саме 231, про порушення митних правил складено за ст. 470 Митного кодексу України «Недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата».

У той же час, понад 98 відсотків загальної суми штрафів або більш ніж 97,7 млн грн накладено за порушення ст. 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю».

Вилучення  предметів ПМП відбулось у 134 справах на загальну суму 2,9 млн грн. І тут за кількістю справ переважають алкогольні напої (67) та тютюнові вироби (20). Разом із тим, 320 протоколів про ПМП із 459, а це ‑ 70% від загальної кількості, складено за ознаками правопорушень, санкції яких не передбачають конфіскації, тут переважають справи про перевищення терміну тимчасового ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Наразі, як наголошує Валентин Калашніков, митницею розглянуто 249 справ. Накладено штрафів на суму 3 млн грн. Стягнуто штрафів на суму 881 тис. грн. Натомість судом розглянуто 173 справи. Закрито 9 справ на суму 2,5 млн грн. Перераховано до держбюджету штрафів на суму 34 тис грн. Застосовано конфіскацію на суму 97,7 млн грн. Накладено штрафів на суму 119 млн грн.



Переглядів: 1922
Поширень: 0