Вже традиційно до Дня фізичної культури і спорту в Сербинівцях Жмеринського району відбуваються «Козацькі забави – 2017». Заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, голова Жмеринської райдержадміністрації, депутат обласної Ради Олег Легеза, голова районної ради Василь Малярчук привітали учасників спортивних змагань.

В Сербинівцях стартували «Козацькі забави»

На святкове спортивне дійство зібрались подивитись мешканці Сербинівців та навколишніх сіл. Участь у змаганнях взяли 20 команд Жмеринського району. Вони змагались в арм-спорті, жінки у ваговій категорії до 70 та понад 70 років, чоловіки в трьох вагових категоріях – до 70 років, до 90 і понад 90 років, штовханні гир у чотирьох категоріях, козацькій естафеті, штовханні воза, перетягуванні линви.

В Сербинівцях стартували «Козацькі забави»

– Дуже символічно, що «Козацькі забави» відбуваються цього року саме в Сербинівцях, адже село має свою історію, початок якої йде з середини ХVI століття. Тому нинішні змагання вчергове демонструють силу українського духу, міць та свободолюбивість нашої нації. Бажаю успіху командам в нелегкій боротьбі, – привітав заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк учасників змагань.

В Сербинівцях стартували «Козацькі забави»

На завершення керівники області та району вручили нагороди переможцям, а Сербинівський сільський голова Лариса Левченко передала символ перемоги – булаву Носковецькому сільському голові Анатолію Лаврову, сільська рада якого прийматиме спортивні змаганні в наступному році.

Перемогу в командному заліку здобули:

перше місце – село Чернятин Северинівської ОТГ,

ІІ місце – Браїлівська селищна рада,

на третьому місці – Станіславчицька сільська рада.

В індивідуальному заліку були вручені нагороди у вигляді продуктів – макаронні вироби, олія та цукор, а в командному – грошові сертифікати від 20 до 6 тисяч гривень.



Переглядів: 2664
Поширень: 0